Mi van, ha kiesik a főnök?

Személyi biztosítás mikrovállalkozásoknak is

[Kail] publikálva: 2021-07-28 15:14:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A járvány idején minden eddiginél világoabbá vált, hogy komoly veszélyt jelent a hazai kisvállalkozásoknak, ha kulcsemberük kiesik a munkából. Ezen kíván segíteni az OTP Bank új programja.


A hazai cégek elsöprő többségét adó mikro- és kisvállalkozások tevékenységét komolyan veszélyezteti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. Az OTP Bank és a Groupama Biztosító közös kutatása* szerint a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése – akár baleset, sérülés vagy betegség miatt – a cégek 44 százalékánál közepesen komoly, 21 százalékánál pedig gyakorlatilag megoldhatatlan nehézséget jelentene.

A KSH adatai alapján a mikrovállalkozások a magyar vállalkozások 94%-át teszik ki, a kisvállalkozások pedig 4%-át, így a kis- és mikrovállalkozások szektora meghatározó szereppel bír hazánkban. A vállalkozások által foglalkoztatottak csaknem fele dolgozik ezeknél a cégeknél.

A működés szempontjából legfontosabb munkavállalók ideiglenes távolmaradása minden ötödik válaszadó szerint komoly, akár megoldhatatlan nehézséget jelentene, míg tartós kiesése a megkérdezettek harmadánál okozna problémát. A legnagyobb kihívást 10-ből 4 esetben a hatékonyság fenntartása jelentené, emellett az alaptevékenység folytatásában is komoly gondok mutatkoznának a megkérdezett vállalkozások körében, ráadásul a dolgozók irányításában is súlyos zavarok támadnának.

Az OTP Bank erre az ügyféligényre reagálva a vállalkozói számlavezetési és hitelszolgáltatás mellett július végétől újfajta biztosítási védelmet is kínál a hazai mikro- és kisvállalkozásoknak. A Vállalkozói Védelmező személybiztosítás azokban az esetekben jelent könnyen elérhető megoldást, ha a vállalkozás kulcsemberét baleset érné, súlyos sérülést szenvedne, vagy betegség miatt esne ki a munkából. A biztosítás természetesen nem pótolhatja a döntéshozót vagy a nélkülözhetetlen munkatársat, ám anyagilag segítheti a biztosítottat és a családját a kritikus időszak áthidalásában, a kieső bevétel pótlását vagy a sürgető kötelezettségek teljesítését.

„Abban az esetben, ha egy mikro- és kisvállalkozás átmenetileg elveszíti a meghatározó embereit, veszélybe kerülhet a cég mindennapi működése, hosszabb távon a stabilitása. Ezért fontos, hogy az OTP mikro- és kisvállalkozói ügyfelei számára elérhetővé vált egy kifejezetten az ő igényeikhez igazított személybiztosítási konstrukció. Egy vállalkozás több munkatársára, vezetőjére is igénybe veheti ezt a kedvező lehetőséget és minden biztosítottra kiválaszthatja a munkakörével járó kockázatoknak megfelelő csomagot” – mondta Budai József, az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetője.

A munkavállalók személybiztosítása nem általános a vállalkozások körében. Csupán minden harmadik cég biztosítja dolgozóinak, de gyakran előfordul, hogy csak a vezetőknek jár. A társaságok mérete alapján a kisvállalatokra jóval inkább jellemző ez az óvatosság.

„A Vállalkozói Védelmező személybiztosítás számos váratlan helyzetben nyújthat támogatást a biztosított és a családja részére, hiszen már egy csonttörés is okozhat hetekig tartó nehézséget, de a biztosítási csomag további balesetek és sérülések esetén is fedezetet nyújt” – hívta fel a figyelmet Gönczi Erika, a Groupama Biztosító bankbiztosítási főosztályvezetője.

A kulcsemberekre szabott biztosítási szerződés akár egészségi kockázatelbírálás nélkül is megköthető, az előzménybetegségek kizárása mellett. A biztosítási díjat a cégek költségként leírhatják adójukból és kényelmesen rendezhetik a vállalkozói számlájukról.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Divatos a környezetvédelem
Miss Éden show Marosvásárhelyen
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Visegrád ősszel és télen is nyitva
Egyetlen attrakció sem zár be, wellnessezni is lehet
RECIKLI
Ez lett az év hazai kerékpárútja
Családoknak egynapos kirándulásra

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.05.03. 18:35 Világszám - Inforádió
Ausztrália
2024.05.04. 10:05 Világszám - Inforádió
Új-Zéland
2024.05.05 10:35 Világszám - Inforádió
Ausztrália ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--