Gyerekével együtt akart meghalni az anya

2013-09-29 08:19:00 szorenyi.p

hírkép

Gyermekével együtt akart meghalni az a nő, akinek egyéves kisfiát pénteken kora este találták holtan Budapesten, a budai alsó rakparton. A rendőrség kezdeményezte a nő előzetes letartóztatását és soron kívüli elmeszakértői vizsgálatát.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi kapitányságán pénteken kora délután jelentette be egy III. kerületben elő nő, hogy a vele egy háztartásban élő egyéves unokája eltűnt. A nagymama elmondta, hogy lányát, a gyermek anyját, egy fővárosi egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályán kezelik, de unokája nincs vele. A rendőrök azonnal keresni kezdték a gyereket.

A kutatással párhuzamosan a rendőrség bűnügyi bevetési osztályának nyomozói - orvosa jelenlétében - meghallgatták a pszichiátriai osztályon visszatérően kezelt nőt. A 35 éves L. Katalin Tímea elmondta, hogy legkisebb gyermekével együtt meg akart halni. Csütörtökön "fiát átkarolva a Dunának ment, őt azonban az Úristen nem fogadta magához, ezért kiment a partra, gyermekét viszont a vízben magára hagyta" - idézte a rendőrség a nő szavait.

A nő nem tudta megjelölni a helyet, ahol a folyóba gyalogolt, mindössze egy közeli étteremre, fás, bokros területre, közeli panelházakra emlékezett. A rendőrök pénteken délután fél 5-kor a III. kerületi Slachta Margit rakparton, a hullámtörő kövek között találták meg a gyermek holttestét.

A soron kívül, igazságügyi orvosszakértő bevonásával elvégzett boncolás elsődleges megállapítása szerint a gyermek vízbe fulladt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya L. Katalin Tímeát tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A nő őrizetbe vétele ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését elismerte, a vallomástételt azonban megtagadta - olvasható a rendőrségi közleményben.