Most Ferrarit vett a dubaji rendőrség

2013-04-19 15:18:00 superadmin

hírkép

Múlt héten hatalmas szenzációt keltve járta be a világsajtót, hogy a dubaji rendőrség egy Lamborghini sportautót vásárolt, csak azért, hogy a város gazdagságát jelképezzék. Előtte Chevrolet Camarot jelentettek be. Most úgy látszik itt még nem állt meg a rendőrségi flotta felújítása...



Míg magyarországon egy rendőrségi flottacsere esetén az Opel Astra, Ford Focus, vagy éppen Skoda gépjárművek a legesélyesebbek, addig úgy látszik Dubajban az olasz sportautók kelendőek. Az ottani rendőrség legújabb szerzeménye egy Ferrari FF sportkocsi, melyet mintegy 250.000 dollárért (55 millió forintnyi összegért) vásároltak. A Lamborghinit 550.000 dollárért vették, tehát lehet, hogy fogy a pénz a kasszából.

Természetesen Ferrarit is csak azért vásárolták, hogy a turistáknak "villogjanak", vagyis nem a gyorshajtókat fogják üldözőbe venni, hanem a dubaji látványosságok körül fognak járőrözni a Lamborghinivel együtt, míg a Chevrolet Camarokat lehet, hogy élesebb helyzetben is bevetik majd.

Mondani sem kell, rengeteg turista fogja fényképezni a rendőrségi csodaautókat. Várhatóan azonban nem áll meg itt a flottabővítés, van még néhány esélyes sportautó a világon.

A rendőrségi Ferrafi FF adatai:

Gyorsulás 0-100-ra: 3,7 mp

Max. nyomaták: 683 Nm

Lóerő: 660

Maximális sebesség: 335 km/h